Sve vesti sa LOI

Italijanski vaterpolisti okrenuli leđa FINA i organizatorima OI: Neviđen protest "azura"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.08.2024 14:22
Vaterpolisti Italije protestvovali pre meča sa Španijom tanjug/ (AP Photo/Luca Bruno)
Vaterpolisti Italije protestvovali pre meča sa Španijom

Vaterpolo reprezentacija Italije posle mnogo drame poražena je od Mađarske u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu i završila u razigravanje od 5. do 8. mesta, gde je danas izgubila od Španije (9:11). 

Iza običme i suvoparne informacije, međutim, krije se velika priča u vidu nesvakidašnjeg protesta "azura" protesta protiv organizatora takmičenja i Međunarodne plivačke i vaterpolo federacije.

Em su tokom intoniranja svoje himne kolektivno okrenuli leđa, em prva četiri minuta nisu hteli da igraju s "crvenom furijom" već su samo statirali, žestoko ljuti zbog onoga što se desilo pre par dana. 

 

 


Oni su se žalili nakon poraza, pošto je zbog tzv. brutalitija njihov igrač Frančesko Kondemi kažnjen isključenjem i Italoijanu su zbog toga morali čak četiri minuta da se bore s igračem manje.

Nakon žalbe je viđeno da su sudije pogrešile, da su Italijani ozbiljno oštećeni, a traženo je i da se ponovi meč sa Mađarskom međutim to se nije desilo. Otuda današnji bunt. 

Kad je meč počeo, plivao je za Italijane upravo Kondemi, stigao prvi do lopte, uzeo je i sa njom napustio bazen. Potom je skinuo kapicu, verovatno u dogovoru sa selektorom Alesandrom Kampanjom, koji je tu odluku pozdravio.

Baš kao i pubika, pošto je shvatila o čemu je reč i stala na stranu Azura. Simbolično, usledio je četvorominutni bojkot Italijana.