Sve vesti sa LOI

Durent imprsioniran: Vidite sa kakvim je ponosom igrala Srbija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.08.2024 11:10
Kevin Durent je bio impresioniran igrom Srbije Tanjug/AP Photo/Michael Conroy
Kevin Durent je bio impresioniran igrom Srbije

Veliki je as Kevin Durent. Iako je rovit stigao u Pariz na Olimpijske igre, NBA zvezda je dao veliki doprinos ulasku SAD u finale, pogotovo u mečevima sa Srbijom. U grupnoj fazi je rešio meč neverovatnom serijom bez promašaja (8/8), a u spektakularnom polufinalu pogodio je možda i najvažniji pogodak u poslednjem minutu.

"Teška utakmica, bila je jedna od najboljih u karijeru u kojoj sam učestvovao. Morali smo neverovatno da 'kopamo' celu utakmicu, bili smo na minus 17, pa minus 13 u poslednjoj četvrtini. Udarali su nas jako, pogađali neverpovaatne šuteve, ali, uspeli smo da zaustavimo Srbiju i pobedimo na kraju. Kari je bio veličanstven i stigli smo do finala. Kada sam bio na terenu, dobro su igrali zonu i malo nas zbunili, ali sam pokušao da pomognem u odbrani i uspeo sam da pogodim nekoliko šuteva", rekao je Durent.

Posebno ga je impresionirao način na koji je Srbija igrala i sa kakvim ponosom su košarkaši predstavljali svoju zemlju.

"Volim da predstavljam svoju zemlju. Vidite ponos za svoju zemlju kada dođete da igrate na Olimpijske igre. Vidite ponos koji Srbija ima za svoju zemlju. Vidite navijače kako pevaju nacionalnu himnu tokom utakmice. Igrate protiv Brazila, vidite njihove navijače i ponos koji imaju za svoju zemlju. Volimo da igramo za svoju zemlju, i puno gluposti se dešava u našoj zemlji. Ali, ima puno sjajnih stvari koje dolaze odakle dolazimo. Tako da to volimo. Volimo bratstvo koje dolazi sa USA košarkom. Ova iskustva – pamtimo ih do kraja života. Zato želimo da se fokusiramo i maksimalno iskoristimo".

Stef Kari je imao čudesnu utakmicu i ponovo dokazao zašto se bolji šuter nije rodio.

"To je bila božanska predstava. Bilo je teško jer je delovao kao da se bori tokom celog turnira. I uvek smo govorili da svake noći može neko drugi da se istakne. A on je zasijao. Bog je bio sa njim. Bio je svuda. To je bila jedna od najboljih igara koje sam ikada video da igra".

Imao je šta da kaže i na račun srpskih asova u, po njemu, nezaboravnoj utakmici.

"Nikola Jokić je uradio sve da njegov tim pobedi i ostali igrači Srbije zaslužuju kredit, pre svih Bogdanović i onaj momak sa brojem 30 (Avramović), ne znam mu ime. Ali, igrfao je sjajno ceo meč. Ma, ceo tim Srbije je igrao sjajno u meču koji je bio jedan od najboljih u istoriji", hvalio je Durent.