Sve vesti sa LOI

Nezabeleženo i nehumano: Lajlsu dozvoljeno da trči sa kovidom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.08.2024 08:57
Noa Lajls je do starta trke nosio masku Tanjug/AP Photo/Petr David Josek
Noa Lajls je do starta trke nosio masku

Gde ide ovaj svet? Neverovatno je da je zdravstvena komisija na Olimpijskim igrama dozvolila Amerikancu Noi Lajlsu da trči finalnu trku na 200 metara a da se pritom znalo da je bio pozitivan na koronavirus, tvrde američki mediji!

Svetski i olimpijski šampion na 100 metara nije se pojavio juče u prepodnevnim časovima u štafeti SAD na 4x100 metara. Mislilo se da namerno preskače polufinale, da bi bio svež za finalnu trku na 200 metara. Ali, on je bio pozitivan na koronavirus. I neverovatno je da se nije mislilo na pre svega njegovo zdravlje, a zatim i na bezbednost ostalih takmičara, brojnih sportista pored kojih je prošao, ljude iz organizacije i dozvoljeno mu je bilo da trči.

Imao je masku na licu sve dok trka nije počela. I nije uspeo da objedini titule bez obzira što je izašao kao poslednji na predstavljanju i skačući dizao atmosferu. Stigao je kao treći i srušio se na cilju. Oborio ga je kovid, lekari su mu ukazivali pomoć a zatim ga izveli sa borilišta u kolicima. 

Šta bi se dogodilo da mu je srce otkazalo, ko bi preuzeo krivicu? Skoro dve godine svet je bio u "balonu" zbog pandemije koronavirusa, ljudi su bili zatvarani po kućama, bili u izolaciji, nije moglo da se putuje bez vakcinacije, na stotine hiljade njih je umrlo.

Nestvarno, nehumamno, neobjašnjivo, a nije u duhu olimpizma "važno je taklmičiti se"...

A, pobedio je momak iz Bocvane Lecile Tebogo koji je posle zlata na pres konferenciji rekao suštinu...