Sve vesti sa LOI

Lecile Tebogo se pozlatio se na 200 metara, Lajls trčao a kovid pozitivan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.08.2024 20:47
Lecile Tebogo doneo je zlato Bocvani Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko
Lecile Tebogo doneo je zlato Bocvani

Lecile Tebogo iz Bocvane je novi olimpijski šampion na 200 metara. Sjajni sprinter je nadmašio trojicu Amerikanaca i pobedio u vremenu 19.46 sekundi.

Amerikanci Noa Lajls, Kenet Bednarek i Erijon Najton najavljivali su povratak zlata u svoju zemlju, ali čekaće se još četiri godine da do toga dođe u Los Anđelesu. Ukupno 24, jer je poslednje zlato za SAD osvojio Šon Kroford u Atini 2004. godine! Tri puta Jusein Bolt, pre tri godine Andre De Grase (Kanada), sada Lecile Tebogo...

 

 

Povukao je Tebogo od starta, pratio ga je Bednarek, Noa Lajls je ušao u ravan deo i kada se očekivao napad na prvo mesto, zlatni na 100 metara je uz jaku grimasu na licu ipak stigao samo treći u vremenu 19,70, dok je srebro pripalo Bednaerku sa 19,62. Četvrti je bio Najton, peti Ogando, zatim su se poređali Makaravu, Fanbulah i Šaramba.

Lajlsu se odmah na cilju ukazivala pomoć, mislilo se da je u pitanju povreda ali se ispostavilo da je trčao kovid pozitivan. Naime, sve vreme pre trke je imao masku na licu. Posle trke se srušio na stazu i nije mogao da ustane bez pomoći medicinskog tima.

Sudije su pregledavale i snimak i utvrdili Lajlsu grešku (TR7.1), odnosno da je imao nedozvoljen kontakt. Ipak, ostala mu je bronzana medalja.