Sve vesti sa LOI

Kamerman omeo dugoprugaše na OI u Parizu: Neoprezni snimatelj razbesneo atletičare

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.08.2024 23:12
Trkači na 5.000 metara na OLimpijskim kigrama u Parizu Guliver/P Photo/Natacha Pisarenko
Trkači na 5.000 metara na OLimpijskim kigrama u Parizu

Jedna od atletskih polufinalnih na 5.000 metara na Olimpijskim igrama u Parizu, u muškoj konkurenciji, iznervirala je sve njene aktere, a pojedinci su se po njenom završetku oštrim rečima obratili organizatorima. I sve to zbog kamermana.

Četiri kruga pre završetka ove dugoprugaške discipline, neoprezni snimatelj isprečio se atletičarima, koji su tako zgranuti morali da ga zaobilaze i na taj način izgube više ili ma je vremena, jer svaka sekunda može biit presudna.

"To je amaterski. Ovo se ne bi smelo događati na Olimpijskim igrama! Bio sam dovoljno daleko da vidim što se događa. Imao je stvarno veliku kameru. Brzo je to shvatio, ali šteta je učinjena. Nekima je trka bila uništena", ljuto je rekao Jakob Ingebrigtsen, bez obzira što on sam nije bio deo retkog i bizarnog incidenta.

 

 

S razlogom, jer bez obzira da li je bio zaokupljen praćenjem kvalifikacija u bacanju koplja za žene, kao što se pretpostavlja, ili se radi o jednostavnoj nepažnji, pripadnik "sedme sile" nije se smeo naći na stazi. Uticati na njen tok i uplašiti atlete, jer je neko mogao biti povređen da je došlo do sudara. 

Nije za utehu ni to što samo jedan dugoprugaš zbog pomenutog ekcesa nije završio nastup, jer se takve stvari zaista ne smeju dešavati ni na takmičenjima manjeg renomea i značaja.