Sve vesti sa LOI

Fudbaleri Maroka "šesticom" do istorijske bronze na Olimpijskim igrama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.08.2024 18:52
Marokanac Sofijan Rahimi je najbolji strelac na OI sa osam golova Tanjug/AP Photo/Jeremias Gonzalez
Marokanac Sofijan Rahimi je najbolji strelac na OI sa osam golova

Fudbaleri Maroka pobedili su Egipat 6:0 (2:0) i stigli do bronzane medalje na Olimpijskim igrama. Ovo je prva medalja Maroka u ovom sportu, a tek druga na OI u Parizu, posle zlata atletičara Sofijana El Bakali na 3.000 metara stiplčez.

Selekcija Egipta, koja je drugi put u borbi za bronzu na OI (izgubili 1928. od Italije 11:3), nije bila toliko lošiji partner u prvom delu, ali su Marokanci za tri minuta postigli dva gola i prelomili meč.

 

 

Odlični Abde Ezalzui je sa ivice šesnaesterca matirao golmana Hamzu Alea u 23. minutu, da bi samo tri minuta kasnije asistirao Sofijanu Rahimiju za njegov sedmi gol na turniru, što ga čini ubedljivo najboljim strelcem.

Kada je El Kanus u 51. minutu postigao i treći gol za Marokance rival iz Egipta se predao, Rahimi u 64. osmim golom na OI i Nakač u 73. minutu ulepšavali su žurku navijača na tribinama.

Kapiten Ašraf Hakimi je golom iz slobnodnog udarca u 87. minutu stavio tačku i tako posle polufinala Mundijala u Kataru, dočekao i olimpijsku bronzu u Parizu.