Sve vesti sa LOI

Ja to nikada nisam mogao: Dirk Novicki oduševljen Nikolom Jokićem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.08.2024 12:15
Legendarni nemački košarkaš Dirki Novicki hvali Nikolu Jokića AP Photo/Sam Hodde
Legendarni nemački košarkaš Dirki Novicki hvali Nikolu Jokića

Legendarni nemački košarkaš Dirki Novicki pohvalio je Nikolu Jokića, istakavši da je srpski centar "paklen igrač" i da igra sjajno na Olimpijskim igrama, gde se kotira visoko na listi MVP kandidata.

Srpski centar trenutno je drugi u MVP trci na Olimpijskim igrama iza Lebrona Džejmsa. Denis Šruder iz Nemačke je treći, dok je Bogdan Bogdanović, poređenja radi, šesti na listi FIBA.

"Njegova igra je neverovatna. Sve izgleda kao usporeni snimak, on stavlja svoje ruke na loptu, ima neverovatne ruke, neverovatne pasove, krađe i sjajnu završnicu. I veoma sam srećan zbog njega. On je dobar tip, voli da igra, uvek se šali i paklen je igrač", rekao je Novicki za "Basket News".
 

 

 

Prokomentarisao je bivši as Dalas Maveriksa i "Sombor Shuffle", kojim je Jokić doneo pobedu Srbiji protiv Australije u četvrtfinalu.

"Radi ga preko desne strane i onda ga radi sa desnom nogom, i skače sa desne noge, što ja nikad nisam mogao da uradim. Više se sam osećao komforno da izvedem 'fadeaway' sa skokom sa levom nogom preko mog desnog ramena, ali on se okrene preko drugog ramena. To je težak šut", kazao je Dirk.