Sve vesti sa LOI

Svetski šampion u polufinalu: Grci odlični samo prvo poluvreme

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.08.2024 12:44
Nemci idu ka prvoj olimpijskoj medalji u košarci Profimedia
Nemci idu ka prvoj olimpijskoj medalji u košarci

Srbija je "pogurala" Grčku ka četvrtfinalu Olimpijskih igara, a "Heleni" nisu mogli više od plasmana među osam najboljih timova. Nemačka je pokazala da nije slučajno na krovu sveta, demonstriravši sjajnu formu, kako u grupnoj fazi, tako i u meču za plasman u polufinale.

Nemačka – Grčka 76:63 (11:21, 25:15, 23:16, 17:11).

Nemci su prvi put uspeli da se umešaju u borbu za medalje na Olimpijskim igrama, a prema prikazanom mogu da se nadaju i veoma, veoma visokom plasmanu. Nikada u istoriji "elf" nije bio bolje plasiran od osmog mesta.

Grčka se odlično držala u prvom delu, vodila, imala posle i egal, ali je u drugom poluvremenu do izražaja došla odlična igra Nemaca. Prvo su uspeli da se odlepe u trećoj četvrtini na "+7", da bi do kraja utakmice još više uvećali prednost i lagano priveli duel kraju.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Franc Vagner sa 18 poena, Denis Šruder je postigao 13, uz sedam asistencija. Kod Grka je daleko najkorisniji na terenu bio Janis Adetokumbo sa 22 poena, dok je Volkap dodao 12.

Nemačka će u polufinalu igrati protiv pobednika duela Kanada – Francuska. Naredni meč, od 14.30 časova, igraju Srbija i Australija, a taj par će ukrstiti sa boljim iz SAD – Brazil.