Sve vesti sa LOI

Tužna priča iz Pariza: Karolina bila nadomak finala a onda je koleno puklo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.08.2024 10:39
Karolina MArin je u suzama napustila borilište Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara
Karolina MArin je u suzama napustila borilište

Fernando, slomila sam se. Bila je ovo rečenica Špankinje Karoline Marin upućena treneru Fernandu Rivasu kada je on došao da je vidi na parketu gde je u suzama ležala tokom drugog seta polufinala badmintona na Olimpijskim igrama u Parizu. Koleno je opet puklo, doživela je 31-godišnjka olimpijska šampionka iz Rija kidanje ukrštenog ligamenta kojim je na brutalan način prekinut san o novom finalu.

Samo jedna nepažnja, proklizavanje pri vođstvu 10:6 u drugom setu, a posle dobijenog prvog 21:14 protiv Kineskinje Kse Bingđao, košato ju je ne samo završetka OI u Parizu, već možda i završetka karijere. Ona je negde i pre Pariza najavila da će ove OI biti njene poslednje, a posle drugog pucanja ligamenta desnog kolena (prvi put 2019), uz konstataciju da je 2021. godine morala da operiše i levo, španski mediji sa žaljenjem konstatuju da je nastavak jedne velike karijere došao pod znak pitanja.

 

 

Sve će zavisiti od operacije i procene lekara koliko će oporavak trajati. Karolina je u ovom sportu osvojila baš sve: OI u Riju, tri svetska i osam evropskih zlatnih medalja.