Sve vesti sa LOI

Barkli i Džordž o timu SAD na OI: Ako izgube, ne možemo ih pustiti nazad u zemlju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.08.2024 21:00
Čarls Barkli ima dve zlatne medalje na OI sa Amerikom. Tanjug/AP Photo/Darryl Webb, File
Čarls Barkli ima dve zlatne medalje na OI sa Amerikom.

Amerikanci su do sada izgledali neprikosnoveno na Olimpijskim igrama u Parizu. Prohujali su kroz Grupu C, lako pobeđujući Južni Sudan, Portoriko, i najvažnije Srbiju. Naš tim je uspeo biti takmac "drim timu" samo u prvom poluvremenu, dok je nastavak samo doneo bolan poraz. 

Ipak, u eliminacionoj fazi je apsolutno sve moguće, a videli smo i ranijih godina da najveći favoriti mogu zastraniti ukoliko se sve karte poklope. O timu SAD uoči četvrtfinalnog okršaja sa Brazilom pričale su legende tamošnje košarke, Čarls Barkli i Pol Džordž. Za početak je nekadašnji igrač Filadelfija Seventisiksersa istakla kako smatra da je ostatak sveta mnogo napredovao u poslednjoj deceniji, kada je u pitanju košarka.

"Pre svega, da li su međunarodni timovi postali bolji? Sigurno jesu, tu nema dileme", uveravao je Čarls Barkli tokom pojavljivanja na podkastu sa NBA zvezdom Polom Džordžom.

Ipak, iako neosporava napredak, Barkli smatra da se utisak ujednačenosti stiče samo zbog pojedinaca koji su na najvišem nivou, ali da drugim timovima, za razliku od američkog, manjka dubine. 

"Oni još uvek nisu bolji od SAD. Oduzimate Džokera [Nikolu Jokića], Janisa [Antetokunpo] i Luku [Dončića]. Sva trojica su sjajni igrači. Šai [Gildžus-Aleksandar] je takođe sjajan. Ali mi i dalje imamo sledećih 10 najboljih igrača u svakoj utakmici".

guliver

Američki košarkaš Čarls Barkli (desno)

Nastavio je u istom tonu.

"Dakle, međunarodni timovi su postali bolji. Ali i dalje imamo najbolje igrače na svetu. Kada pogledate našu klupu, niko ne može da se meri sa Tejtumom ili Holidejom. Ostali timovi nemaju nikoga na klupi takvog kvaliteta. Imamo ubedljivo najbolji tim".

Pol Džordž, koji je predstavljao tim SAD na Olimpijskim igrama 2016, istakao je u prvi plan Kanadu.

"Oni su verovatno jedan od timova koji bi mogli da namuče SAD. Njihova bekovska linije jeste sjajna, ali nisu dovoljno jaki u reketu. Onda imate Francusku. Imaju visinu, imaju centre, ali zato nemaju spoljnu liniju. Ne možete da nađete timove koji su popunjeni kao mi. Posle svega, nema šanse da SAD izgubi."

Barkli je u svom stitlu dodao za kraj:

"Slušajte, ako izgube, ne možemo ih pustiti nazad u zemlju", rekla je legenda Finiks Sansa, a potom dodala:

"Oni ne mogu da se vrate. Sa timom koji imamo, nema izgovora da izgubimo zlatnu medalju. Sve što treba da urade je da izađu tamo i igraju čvrsto i korisno. To je zaista ključ."