Sve vesti sa LOI

Španija prvi finalista olimpijskog fudbalskog turnira: Marokanci vodili, pa izgubili

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.08.2024 20:06
Fudbaleri Španije proslavljaju plasman u finale Olimpijskih igara 2024 Tanjug/AP Photo/Julio Cortez
Fudbaleri Španije proslavljaju plasman u finale Olimpijskih igara 2024

Fudbalska reprezentacija Španije prvi je polufinalista Olimpijskih igara 2024 u muškoj konkurenciji, pošto je u večerašnjem polufinalu bila bolja od odgovarajuće selekcije Maroka - 2:1 (0:1). 

Mada nije delovalo da će tako ispasti posle 45 minuta, jer ih je afrička selekcija s igračima do 23 godine rešila u svoju korist. Ekipe su imale identičan posed lopte, kao i broj udaraca u okvir gola (2:2), s tim što je samo "crvena furija" morala da krene s centra. 

Na to ju je primorao Sofijan Rahimi u 37. minutu, preciznim šutem iz penala, neodbranjivo po sredini mreže. Pošto je sudija prethodno na "nagovor" kolega iz VAR sobe dosudio najstrožu kaznu.

 

 

On sam nije video ništa sporno u duelu Amira Ričardsona u šesnaestercu s jednim Špancem, ali je naknadna provera sporne situacije utvrdila postojanje faula. I dala za pravo fudbalerima sa afričkog kontinenta, pošto su tražili šut sa bele tačke.

I u nastavku su timovi bili prilično ujednačeni, s tom razlikom što su Španci uspeli da preokrenu rezultat. Najpre je Fermin Lopez naleteo na loptu u golmanskom prostoru i šutem u desni donji ugao doneo izjednačenje (66). 

A, epitet junaka utakmice poneo je Huanlu Sančez, pošto je odlično primio jedan sjajno izveden pas, a onda niskim udarcem u levu stranu postavio konačan rezultat u smiraj velike borbe (85). Za finale sa Francuskom ili Egiptom.

Olimpijske igre, fudbal (muškarci)

polufinale

Maroko - Španija 1:2 (1:0)

Francuska - Egipat 21.00

Cup tree provided by Sofascore