Sve vesti sa LOI

Francuski odbojkaši kroz Tantalove muke do polufinala: Nemci umalo sapleli olimpijskog prvaka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.08.2024 19:09
Odbojkaši Francuske i Nemačke u četvrtfinalnoj utakmici na Olimpijskim igrama 2024 Tanjug/AP Photo/Dolores Ochoa
Odbojkaši Francuske i Nemačke u četvrtfinalnoj utakmici na Olimpijskim igrama 2024

Najbolji odbojkaši Francuske preživeli su četvrtfinale Olimpijskih igara u svojoj zemlji i nastavili da brane krunu iz Tokija, ali su morali da prođu kroz Tantalove muke da bi sa takmičenja izbacili autsajdersku Nemačku  - 3:2 (18:25, 26:28, 25:20, 25:21, 15:13).

Teško da je pre meča neko mogao predvideti ovako neizvesnu i ludu utakmicu, pogotovo da će domaćin OI 2024 biti na ivici ambisa, kao lošiji tim u prva dva seta. Ili pri rezultatu 15:15 u trećem, jer "trikolorima" nisu nikako uspevali da uđu u pravi ritam i ozbiljno ugroze autsajdera.

Međutim, tu kao da se desio "lom" u glavama domaćih igrača, jer su odjednom podigli sve segmente igre, pa redom: pobegli protivniku, rešili treću deonicu u svoju korist, pa sve to ponovili u četvrtom setu.

 

 

Nisu odustajali Nemci, baš suprotno, nemajući šta da izgubi krenuli su na sve ili ništa, izvlačeći poslednje atome snage. Povratnik na Igre, posle neuspelih kvalifikacija za Rio de Žaneiro i Tokio, u stopu je pratio favorita u setu odluke, ali je maksimum njegovog preostalog otpora bilo više prilaženje na poen razlike.

Na kraju je pobeda otišla na očekivanu adresu, mada će Francuzi morati dobro da se razmisle nad sobom, pogotovo što ih u sledećem meču čeka Italija, koja je danas takođe na dramatičan način dobila duel sa Japanom. 

Olimpijske igre 2024, muška odbojka

četvrtfinale

Slovenija - Poljska 1:3

Italija - Japan 3:2

Francuska - Nemačka 3:2 

SAD - Brazil 21.00

 

Cup tree provided by Sofascore