Sve vesti sa LOI

Ja sam žena, ne zanimaju me tuđa mišljenja: Iman Kelif odgovorila na "glasine" koje su potresle svet

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.08.2024 18:48
Alžirska bokserka Iman Kelif oglasila se posle osvajanja zlata u Parizu. AP Photo/Vadim Ghirda
Alžirska bokserka Iman Kelif oglasila se posle osvajanja zlata u Parizu.

Alžirska bokserka Iman Kelif, koja se našla u žiži javnosti tokom OI u Parizu zbog kontroverzi po pitanju njenog pola, gostovala je na arapskoj televiziji "SNTV" i otkrila da je zasluženo došla do medalje, kao i da ne mari za tuđa mišljenja posle svih glasina koja se tiču njenog "muškog" DNK-a.

Iman Kelif tražila je od javnosti razumevanje i pozvala svet da prestane da je maltretira, a tokom obraćanja novinarima rekla je da je žena, bez obzira šta se pričalo tokom takmičenja u Parizu.

Ona se oglasila pošto je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) priznao da je pre više od godinu dana pismeno upozoren da ima DNK “muškarca”.

"Šaljem poruku svim ljudima u svetu da se pridržavaju olimpijskih principa i Olimpijske povelje, da se uzdrže od maltretiranja svih sportista, jer to ima ogromne efekte. Može da uništi ljude, ubije njihov razum, duh i um. Može da podeli ljude i zato tražim od njih da se uzdrže od maltretiranja”, rekla je Kelif sportskoj televiziji na arapskom “SNTV”.

AP Photo/John Locher

 

 

Nada se da joj porodica nije mnogo zabrinuta.

"U kontaktu sam sa svojom porodicom dva dana nedeljno. Nadam se da nisu duboko pogođeni. Zabrinuti su za mene. Ako Bog da, ova kriza će kulminirati zlatnom medaljom i to će biti najbolji odgovor.”

Istakla je da “ne mari za tuđa mišljenja” i pred novinarima povikala “ja sam žena”

"Ne marim za tuđa mišljenja. Došla sam ovde po medalju i da se takmičim za nju. Sigurno ću se takmičiti da napredujem i budem bolja, a ako Bog da, poboljšaću se, kao i svi drugi sportisti. Nisam mogla da kontrolišem svoje nerve. Zato što je posle medijske pomame i pobede postojala mešavina radosti a istovremeno sam bila veoma pogođena jer, iskreno, nije bilo nimalo lako proći kroz sve to. To je bilo nešto što šteti ljudskom dostojanstvu”, dodala je ona.