Sve vesti sa LOI

Odbojkaši Italije kroz dramu do olimpijskih Top 4: Od dva seta minusa do "skalpa" Japanaca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.08.2024 15:40
Odbojkaši Italije i Japana u četvrtfinalnom duelu na Olimpijskim igrama u Parizu Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
Odbojkaši Italije i Japana u četvrtfinalnom duelu na Olimpijskim igrama u Parizu

Najbolji odbojkaši Italije u polufinalu su Olimpijskih igara u Parizu, pošto su posle mnogo drame, tek u petom setu, savladali fantastični Japan - 3:2 (20:25, 23:25, 27:25, 26:24, 17:15). 

Bio je to spektakularan meč, s obiljem minus i plus faza oba tima, odnosno manjih rezultatskih preokreta i jednim, velikim i konačnim, jer je aktuelsni svetski prvak sa Apenina izgubio prva dva seta, a u trećem spašavao čak tri meč lopte.

I svaki put se odbranio, izjednačio, pa zaigrao onako kako to dolikuje aktuelnom viceprvaku Evrope i, s gomilom odličja iz bliske i dalje prošlosti, odbojkaškoj sili u muškoj konkurenciji. Istina, uz dosta "krvi, znoja i suza" u taj-brejku.

 

 

I u setu odluke ekipe su sticale i gubile prednost, odigravale efektne poene i pravile ozbiljne greške, da bi na kraju tas na rezultatskoj vagi prevagnuo na stranu reprezentacija koja nikada nije uzela olimpijsko zlato.

Fantastični Japanci decenijama su čekali bilo kakvu medalju na OI, ali nastaviće da joj se nadaju posle ispuštenog trijumfa u sudaru sa šestoplasiranom selekcijom sa Igara u Tokiju.

Za razliku od moćne Poljske, koju je srpski stručnjak i igračka legenda ovog sporta, Nikola Grbić, rano jutros preko vrlo dobre Slovenije uveo u Top 4.

Olimpijske igre 2024, muška odbojka

četvrtfinale

Slovenija - Poljska 1:3

Italija - Japan 3:2

Francuska - Nemačka 17.00

SAD - Brazil 21.00

Cup tree provided by Sofascore