Sve vesti sa LOI

"Big 3" liga ima bolje basketaše od Amera na OI: Popularni reper uzburkao javnost

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.08.2024 12:57
O`Šej Džekson nezadovoljan nastupom američkih basketaša na OI Guliver/EventpressxRadke
O`Šej Džekson nezadovoljan nastupom američkih basketaša na OI

Čuveni američki reper, poznatiji kao "Ice Cube", ponudio je šampionu Olimpijskih igara u 3x3 basketu, novčanu nagradu od 100.000 dolara ukoliko pobede najbolje igrače iz njegove "Big 3" lige.

O`Šej Džekson teško je prihatio skromne nastupe (4-3) reprezentacije SAD na Igrama u Parizu, ocenivši igrače iz svoje profesionalne basket lige kao dostojne zamenike i buduće predstavnike svoje zemlje na narednim Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. godine. 

Kako bi se javnost uverila u kvalitet basketaša koji igraju u "Big 3" ligi, popularni reprer predložio je da budući šampioni iz Pariza u ovoj discplini, doputuju u SAD tokom godine kako bi se takmičili sa timom koji bi on sklopio, dok bi pobedniku u tom okršaju pripalo 100.000 dolara.

"Dobili bismo igrače koji su spremni da brane boje svoje zemlje i vrate nam poštovanje u tom sportu. Momci koji igraju na OI nisu najbolji koje imamo, to je sve politika i bes moćnika. Oni radije ignorišu Big 3 ligu umesto da kući donesu zlatnu medalju. Ti momci ne zarađuju puno, pa je ovo ponuda koju ne smeju propustiti", rekao je između ostalog "Ice Cube" tokom gostovanja u emisiji Peta Mekafija.
 

Podsetimo, američki reper i glumac oformio je ligu u basketu 2017. godine, a tokom proteklog perioda kroz nju je prošao veliki broj nekadašnjih NBA asova. Alen Ajverson, Džejson Ričardson i Nejt Robinson, samo su jedni od njih, dok su se imena poput Džordža Gervina, Rika Berija, Gerija Pejtona oprobala u ulozi trenera.

U "Big 3" ligi igrao je i bivši basketaš Dušan Domović Bulut, koji je nedavno okončao karijeru.

Što se američkog nacionalnog tima u basketu tiče, njihove boje brane uglavnom igrači koji su godinama deo FIBA sistema, a trenutno ih predvodi bivši NBA košarkaš Džimer Fredet. Ostali ćlanovi na najvišem nivou igrali su koledž košarku.