Sve vesti sa LOI

Srpski sportisti na borilištima: Vaterpolisti u podne protiiv Mađara, počinje rvanje, Tibilov probija led

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.08.2024 07:56
Vaterpolisti Srbije obezbedili su četvrtfinale Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Vaterpolisti Srbije obezbedili su četvrtfinale

Za razliku od minulih dana, srpski sportisti će danas uglavnom odmarati, a neki će i slaviti, ovo se pre svega odnosi na Novaka Đokovića. Apsolutno najbolji teniser sveta, zaslužio je da se prošeta Parizom sa toliko dugo sanjanim zlatom.

I dok on bude slavio u bazen će srpski vaterpolisti. Posle dva vezana poraza, mnogi su pomislili da je tu kraj za sport koji je Srbiji doneo mnogo radosti na prethodnim Olimpijskim igrama, ali, nisu tako mislili izabranici Uroša Stevanovića. 

Pobedom protiv Francuske u direktnom duelu, naši vaterpolisti došli su do nokaut faze olimpijskog turnira. Srbija je u tom duelu  prikazala sjajnu i konstantno dobru igru, bez padova i oscilacija.

 

 

"Delfini" trenutno zauzima četvrto mesto u grupi B i zbog boljeg međusobnog duela sa Francuskom uspeli su da se plasiraju u četvrfinale. Vaterpolo reprezentacija Srbije će danas u 12.00 časova u poslednjoj rundi u Grupi B igrati protiv Mađarske koja ima isti skor kao i Srbija - dve pobede i dva poraza, ali bolju gol razliku.

Ukoliko Srbija bude pobedila Mađarsku završiće kao treća u grupi, a ako izgubi zauzeće četvrtu poziciju.

Što se tiče pojedinačnih sportova, na borilište će i rvač Georgi Tibilov u 15.00 časova, a prvi rival na OI biće mu takmičar iz Turske Enes Bašar.

Inače, Tibilov nije jedini srpski rvač na OI, tu su još; Stevan Andrija Mićić, Hetik Cabolov, Mate Nemeš, Mihail Kadžaja i Aleksandar Komarov.

 

RASPORED SRPSKIH SPORTISTA NA IGRAMA, DESETI DAN

12.00: VATERPOLO, Srbija - Mađarska, peto kolo

15:00: RVANJE, Georgi Tibilov (do 60 kilograma)