Sve vesti sa LOI

Italijanke savladale Tursku i osvojile prvo mesto u grupi C

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2024 10:45
Blok odbojkašica Italije na meču protiv Turske tokom Olimpijskih igara u Parizu Profimedia
Blok odbojkašica Italije na meču protiv Turske tokom Olimpijskih igara u Parizu

Ženska odbojkaška reprezentacija Italije savladale je Tursku u trećem kolu grupe C na Olimpijskim igrama u Parizu i time takmičenje u preliminarnoj fazi završila bez poraza – 3:0 (25:14, 25:16, 25:21).

Nakon ovog neuspeha, tim koji sa klupe predvodi bivši selektor Srbije, Danijele Santareli, morao je da se zadovolji drugom pozicijom u grupi s pet osvojenih bodova, dok je Dominikanska Republika zauzela treće mesto.

Najefikasnija u selekciji Italije bila je Paola Egonu sa 20 poena. U reprezentaciji Turske najbolja je bila Meliza Tereza Vargas sa 13 poena.

 

 

Plasman u četvrtfinale, koje je na programu u utorak, 6. avgusta, izboriće po dve prvoplasirane reprezentacije iz grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije, što znači da je Srbija već obezbedila plasman među osam najboljih selekcija, smao je pitanje sa koje pozicije.

Po završetku takmičenja po grupama, napraviće se tabela od osam selekcija koje su se plasirale u četvrtfinale, na osnovu rezultata u grupama, da bi se dobio raspored četvrtfinalnih utakmica, odnosno projektovanog polufinala.

Prilikom određivanja tabele, prva tri mesta će pripasti pobednicima grupa na osnovu njihovih rezultata, pa zatim tri drugoplasirane reprezentacije po istim kriterijumima, i na kraju dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Na osnovu tabele, u četvrtfinalu će igrati najuspešniji pobednik grupe i druga najbolja trećeplasirana selekcija i tako redom.