Sve vesti sa LOI

Kejti Ledecki hara olimpijskim bazenima: Četvrto uzastopno, a deveto ukupno zlato Amerikanke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2024 22:21
Kejt Ledecki, američka plivačica, dominatna i na Igrama u Parizu Guliver/AP Photo/Tsvangirayi Mukwazhi
Kejt Ledecki, američka plivačica, dominatna i na Igrama u Parizu

Američka plivačica Kejti Ledecki osvojila je četvrtu uzastopnu, a ukupno devetu zlatnu medalju na 800 metara slobodnim stilom i još jednom potvrdila da joj nema ravnih na toj deonici. Kada god dođe na Olimpijske igre

Ona je vremenom 8:11.94 osvojila titulu u Parizu, druga je bila Australijanka Arijarne Titmus sa 8:12.29, dok je treća na cilj stigla Pejdž Meden.

Svi znaju da su ovo događaji stvoreni za Kejti Ledecki iako je na prvih 300 od 800m trke Arijarne Titmus bila u vođstvu i obe su imale vreme dovoljno za svetski rekord.

 

 

Italijanka Simona Kvadarela je imala šansu za bronzu, ali je u finišu posustala i Pejdž Meden je to iskoristila i umalo prestigla i Titmusovu.

Ovo je ukupno deveta zlatna medalja za Kejti Ledecki koja je izjednačena sa ruskom gimnastičarskom Larisom Latininom u ukupnom broju odličja sa OI i pokušaće da je skine sa trona i postane najtrofejnija olimpijska sportistkinja svih vremena.

Do sada ima neverovatnih 14 olimpijskih medalja i fascinatna 26 penjanja na pobednička postolja na Svetskim prvenstvima, pa je uz zemljaka Majkla Felpsa najveća ikona plivačkog sporta.