Sve vesti sa LOI

Ćinven Ženg nova olimpijska šampionka u tenisu: Dona Vekić nije mogla do nove senzacije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2024 18:26
Ćinven Ženg, kineska teniserka, osvojila olimpijski turnir u ženskom singlu Guliver/AP Photo/Manu Fernandez
Ćinven Ženg, kineska teniserka, osvojila olimpijski turnir u ženskom singlu

U "predigri" sutrašnjeg finala u muškoj konkurenciji, između Novaka i Karlosa Alkaraza, teniski turnir Olimpijskih igara u Parizu dobio je danas šampionku u liku Ćinven Ženg, pošto je u današnjem finalu savladala senzacionalnu Donu Vekić - 2:0 (6:2, 6:3).

Pokušala je Hrvatica da priredi novo iznenađenje na šljaci "Filip Šatrije" kompleksa, ali nije mogla nikako da pronađe pravi odgovor za kvalitetniju, osmišljeniju, skoncentrisaniju, precizniju... igru rivalke iz Kine.

 

 

Azijatkinja je u prvom setu bilo dovoljno da napravi dva brejka, za 2:0 i konačnih 6:2, dok je u drugom i protivnica sa Balkana uspela da uzme gem na tuđ servis. Priđe, takođe, u jednom trenutku na sitan zastatak (3:4), ali je Ženg ponovo namestila ruku i završila posao kako je planirala. 

Kineskinji je ovo najveći uspeh u karijeri, pošto prethodno nije dobila nijedno veliko WTA finale, a igrala ga je samo ove godine na Australijan openu. Ipak, ne radi se o slučajnosti, obzirom na to da je baš ove sezone dosegla najbolji renking, kao sedma u singl poretku dama. 

Dvadesetjednogodišnja prvakinja OI 2024 na US openu najdalje je otišla prošle jeseni, kada je ušla u Top osam, dok je na preostala dva Grend slema, Rolan Garosu 2022 i Vimbldonu 2022, ranije ispadala.