Sve vesti sa LOI

Karlos Edrijel Julo prvi olimpijski šampion sa Filipina: Istorijski nastup gimnastičara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2024 16:47
Karlos Edrijel Jučo, filipinski gimnastičar doneo istorijsko zlato svojoj zemlji u Parizu Giliver/AP Photo/Francisco Seco
Karlos Edrijel Jučo, filipinski gimnastičar doneo istorijsko zlato svojoj zemlji u Parizu

Filipini su danas osvojili prvu medalju od početka Olimpijskih igara u Parizu i to onu najsjajniju, ali zlato oko vrata Karlosa Edrijela Jula nije kao svako drugo. Barem ne u njegovoj zemlji, gde ima posebnu vrednost, toliku da će ime ovog gimnastičara biti upisano velikim slovima u istoriji sporta ove azijske države.

Zbog toga što niko pre njega, barem u kategoriji muškaraca, nije uspeo da se popne na sam vrh pobedničkog postolja na nekim Igrama. A, njemu je to pošlo za rukom zahvaljujući vrhunskoj vežbi na parteru.

 

 

Toliko je oduševio sudije da je dobio najviše ocene za umetinički utisak i težinu izvedenih akrobacija. Novi junak nacije ima 24 godine, rođen je u Manili, a već neko vreme se gimnastikom bavi u Japanu. 

I ne da nije "tikva bez korena" nego je na OI 2024 stigao kao dvostruki svetski šampion, iz 2019. i 2021. godine, osvajač 10 čak prvih mesta na šampionatima Azije i gomile drugih odličja od najranijih dana.