Sve vesti sa LOI

Treće poluvreme prvo na terenu, pa u tunelu: Tuča fudbalera Argentine i Frnacuske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2024 09:17
Veliki incident posle utakmice Francuske i Argentine Tanjug/AP Photo/Moises Castillo
Veliki incident posle utakmice Francuske i Argentine

Fudbalski turnir na OI ušao je u završnicu, a poznati su i parovi polufinala. Za finale će se borit Maroko i Španija, odnosno Egipat i Francuska, a obe utakmice su na programu u ponedeljak. 

Francuzi su polufinale izborili pobedom protiv Argentine u susretu koji su obeležili mnogobrojni incidenti. Rani gol, već u petom minutu, bio je dovoljan domaćinu za slavlje protiv "gaučosa".

 

 

Za Francuze, koje sa klupe vodi Tjerija Anrija strelac je bio Žan Filip Mateta, inače napadač Kristal Palasa. Ipak, ono o čemu se više piše i govori od samog meča jeste ono što se događalo posle meča. Odmah po okončanju utakmice došlo je do fizičkog obračuna igrača. 

 

 

Sve je trajalo oko dva-tri minute pre nego što su igrači razdvojeni. Do incidenta je došlo i u tunelu koji vodi prema svlačionicama. Pre, za vreme i posle utakmice domaća publika zviždala je igračima Argentine i njihovom selektoru.

 

 

Pretpostavlja se da je za sve kriv rasistički ispad nekih igrača argentinske reprezentacije posle osvajanja Kopa Amerike. Tada je "isplivao" video snimak koji je prikazivao igrače seniorske argentinske reprezentacije kako pevaju da su francuski reprezentativci "iz Angole" i da imaju "nigerijske majke", ali i "kamerunske očeve".