Sve vesti sa LOI

Fudbalski turnir ulazi u završnicu: Egipat i Maroko u polufinalu, Francuzi pobedili Argentinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2024 23:00
Francuzi su u neizvesnoj utakmici bili bolji od Argentine Tanjug/AP Photo/Moises Castillo
Francuzi su u neizvesnoj utakmici bili bolji od Argentine

Približava se kraju i fudbalski turnir. Egipat se plasirao u polufinale Olimpijskih igara posle pobede nad Paragvajem u penal seriji 5:4, dok je posle regularnog dela i produžetka rezultat glasio 1:1.

Južnoamerikanci su poveli preko Dijega Gomeza u 71. minutu, a izjednačenje Egipćanima doneo je Ibrahim Adel u 88. minutu.

U dodatnih pola sata nije bilo golova pa su penali odlučili o tome ko će u polufinale na megdan domaćinu Francuskoj. 

Egipćani su odlično završili penal seriju i pogodili svih pet šuteva sa bele tačke. Sigurni su bili Ahmed Kouka, Elneni, El Debes, Abdelmaguid i Adel.

 

 

Golove za Paragvaj u penal seriji postigli su Dario i Markos Gomez, Viera i Fabian Balbuena, dok je jedini promašio Perez u drugoj seriji.

Danas je još jedna reprezentacija iz Afrike plasirala u polufinale. Maroko je pobedio Ameriku sa 4:0, a u polufinalu će igrati sa selekcijom Španije, koja je bila bolja od Japana. 

Inače, Francuzi su slavili protiv Argentine, a gol odluke postigao je Mateta, još u petom minutu utakmice. Utakmica je produžena čak 12 minuta. Imali su "gaučosi" šansu za izjednačenje, ali su nekako odoleli domaćini. Argentinici su završili meč sa ukupno 13 šuteva na gol, dok je Francuska imala 9.

Жреб спонзорисан од стране Sofascore