Sve vesti sa LOI

Grčka imala ogromnu prednost, pa na kraju jedva pobedila Australiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2024 15:28
Košarkaši Australije i Grčke Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Košarkaši Australije i Grčke

Košarkaši Grčke ostvarili su prvu pobedu na Olimpijskim igrama u Parizu, budući da su bili bolji od reprezentativaca Austraije 77:71 (25:24, 28:12, 9:14), 15:21). 

Sjajan ritam, pre svega u odbrani koji su reprezentativci Grčke imali u prvih 20 minuta jednostavno nije mogao da bude ispoštovana do kraja meča i Australija je to znalački umela da iskoristi i nakon minusa od 18 poena uđe u dramatičnu završnicu.

 

 

Smanjili su Azeri na 69:71, nakon što je rival u trećoj četvrtini dao svega devet poena. i bili na korak da naprave veliki obrt, ali im je na kraju nedostajalo malo snage i koncentracije u trenucima kada se sve "lomilo".

Grci su' pokazali više smirenosti, uspeli su da odbiju svaki nalet Australijanaca i u poslednji minut uđu sa 77:70 i time praktično osiguraju pobedu koja im donosi drugo mesto u grupi, budući da imaju isti učinak kao Australijanci, ali i bolju koš razliku.

U poslednjih 60 sekundi Australija je uspela da postigne samo jedan poen sa linije slobodnih bacanja i pobeda je na kraju pripala Grcima.

Najefikasniji u pobedi grčke selekcije bio je Janis Adetokumbo sa 20 datih poena, dok je najefikasniji u dresu Australije bio bivši igrač Partizana, Dante Egzum