Sve vesti sa LOI

Simon Bajls spremna da u Parizu sve pozlati

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2024 10:07
Simon Bajls je visoka svega 142 santimetra Tanjug/AP Photo/Francisco Seco
Simon Bajls je visoka svega 142 santimetra

Simon Bajls je najbolja gimnastičarka u ovoj deceniji. To je dokazala i u Parizu gde je prvo predvodila SAD do timskog zlata, da bi sinoć potvrdila dominaciju i u višeboju.

Brazilka Rebeka Andrade je bila sjajna, ali Bajlsova je na parteru bila fenomenalna i uz ocene 15.066 osvojila drugo zlato na OI u Parizu. I tek je čaka takičenje po spravama, a tu 27-godišnja Amerikanka, visoka samo 142 santimetra, želi da nadmaši učinak sa Olimpijskih igara u Rio De Žaneriu 2016. kada je takmičenje završila sa četiri zlata i bronzom.

Bila je tada najbolja u višeboju, parteru, preskoku i ekipno sa selekcijom SAD, bronzu je osvojila na gredi. U Pariz je došla da osvoji - sve. Ili bar pet medalja kao u Riju jer se ponovo pokazalo da je "najtanja" na razboju, ako uopšte može za nju da se kaže da je negde "tanka". Vežbe na gredi je popravila, ali nema prava ni na najmanju grešku jer je konkurencija fantastična. Brazilka Andrade, pa zatim koleginica iz selekcije Sunisa Li, bronzana u višeboju. Na razboju je fenomenalna Kajla Nemur iz Alžira.

Bajlsova je do sada osvojila devet olimpijskim odličja: šest zlata, srebro u timskom višeboju 2020. u Tokiju i dve bronze. Na Svetskim prvenstvima od 2013. godine osvojila 23 zlata, četiri srebra i tri bronze!