Sve vesti sa LOI

Belgijanke projektovane za finale, a sada su pred povratkom u domovinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.08.2024 23:01
SAD - Belgija na Olimpijskim igrama Profimedia
SAD - Belgija na Olimpijskim igrama

Gotovo da nema stručnjaka za žensku košarku koji nije pre početka olimpijskog turnira u Parizu video reprezentacije SAD i Belgije u borbi za zlato. I to neizvesnoj, bez obzira na to što su Amerikanke poslednju utakmicu na Olimpijskim igrama izgubile davne 1992. u polufinalu od Zajednice Nezaviznih Država.

Ujedno, nekadašnji SSSR je i poslednji tim koji je uspeo da sa olimpijskog trona skine SAD.

Međutim…

Posle dve odigrane utakmice Belgija ima dva poraza i nalazi se pred eliminacijom. Belgijanke su prvo potpuno neočekivano izgubile od Nemačke 69:83, a zatim i od SAD 74:87, u meču u kojem su pokazale zbog čega jedine u ovom momentu mogu da ugroze neprikosnovene olimpijske šampionke.

U poslednjem kolu rival Belgiji biće Japan i evropske šampionke moraju da zabeleže ubedljivu pobedu kako bi bila među dve najbolje trećeplasirane.

Belgija trenutno ima -27 i dva boda, Nigerija -8 i tri boda (Kanada je četvrta, ima dva boda i -26), a Portoriko -4 i dva boda (Kina je četvrta, ima dva boda i -23).

Srbija je sa dve pobede protiv Portorika i Kine obezbedila plasman u četvrtfinale i u subotu će igrati za prvo mesto sa Španijom.