Sve vesti sa LOI

Rud pao posle tri seta: Ože-Alijasim ide na noge Alkarazu polufinalu OI

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.08.2024 20:40
Feliks Ože-Alijasim prošao je u polufinale sa Karlosom Alkarazom Tanjug / AP Photo/Andy Wong
Feliks Ože-Alijasim prošao je u polufinale sa Karlosom Alkarazom

Kanadski teniser Feliks Ože-Alijasim plasirao se u polufinale Olimpijskih igara pošto je kroz naporna tri seta uspeo da savlada norveškog predstavnika Kaspera Ruda sa 2:1 po setovima (6:4, 7:6, 6:3). 

U borbu za prolazak u prestižno finale i priliku da se bori za zlatnu medalju, ali put do iste deluje krajnje nepremostiv. Naime, u polufinalu će 19. igrača planete dočekati teniser u najboljoj formi trenutno, Karlos Alkaraz.

On je bez velike muke savladao američkog predstavnika, Tomija Pola sa 2:0 u setovima i tako se plasirao u polufinale. Nada se da će na "Filip Šatrije" terenu moći da ponovi uspeh ostvaren na Rolan Garosu ove godine, kada je došao do trofeja protiv Aleksandra Zvereva. 

 

 

Upravo je Nemca u drugom polufinalnom okršaju izbacio Lorenco Muzeti sa 2:0 i tako sebi obezbedio mesto među najbolja četiri igrača na Olimpijskim igrama. 

U svom polufinalnom okršaju će se Italijan sastati sa pobednikom duela Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa, koji je u toku. Srpski igrač je dobio prvi set, ali ga bolovi u kolenu prilično muče, tako da ima brejk zaostatka u drugom.