Sve vesti sa LOI

Muzeti bolji od Zvereva za polufinale OI: Ukoliko Novak prođe, ponovo protiv Italijana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.08.2024 17:09
Lorenco Muzeti čeka boljek iz duela Đokovića i Cicipasa Tanjug / AP Photo/Andy Wong
Lorenco Muzeti čeka boljek iz duela Đokovića i Cicipasa

Italijanski teniser Lorenco Muzeti savladao je Nemca Aleksandra Zvereva sa 2:0 u setovima (7:5, 7:5) i tako se plasirao u polufinale Olimpijskih igara u Parizu. 

Iako je Zverev bio favorit u ovom okršaju, u dva navrata je padao u završnici seta pred taj-brejk i tako završio svoje učešće na prestižnom turniru u Francuskoj. 

Prilično je neverovatno da smo gledali praktično dva identična seta. U oba navrata, svako je čuvao svoj servis gem do samog kraja, da bi potom u 11 gemu, Muzeti stizao do brejka prednosti. Potom bi Italijan čuvao svoj servis i stigao do seta, odnosno pobede na čitavom meču. 

 

 

Tenisera sa Apenina, inače 16. igrača sveta, sada očekuje susret sa boljim iz duela Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa. Sa srpskim teniserom se Muzeti susretao u tri navrata ove takmičarske godine, i iz svakog duela ja naš sportista izlazio kao pobednil. 

Započeli su sa svojim okršajima u osmini finala Monte Karla, a Novak je bio bolji sa 2:0 po setovima. Potom su se ponovo susreli na Rolan Garosu u šesnestini finala, a tu se Srbin znatno više pomučio, pobedivši sa 3:2. Na kraju, najbitniji duel se desio u polufinalu Vimbldona, ali je Đoković veoma lako počistio Muzetija sa 3:0. Videćemo kako će se završiti okršaj na OI u Parizu, ukoliko do njega dođe.