Sve vesti sa LOI

Tomi Pol pokazao zube Alkarazu: Španac u polufinalu OI

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.08.2024 16:48
Alkaraz će se susresti sa boljim iz duela Kaspera Ruda i Ože-Alijasima. Tanjug / AP Photo/Manu Fernandez
Alkaraz će se susresti sa boljim iz duela Kaspera Ruda i Ože-Alijasima.

Španski teniser Karlos Alkaraz savladao je Tomija Pola sa 2:0 po setovima (6:3, 7:6 (9:7)) i plasirao se u polufinale Olimpijskih igara u Parizu. 

Može se reći da je na početku ličilo da će najbolji teniser sa Pirineja lako stići do pobede, Amerikanac je u drugom setu pokazao zube i da i te kako može da se suprotstavi trenutno igraču u najboljoj formi. 

Prvi segment igre je protekao očekivano. U šestom gemu, Alkaraz je prilično lako došao do brejka, koji je ispostaviće se, sačuvao do kraja prvog seta i tako stekao veliku prednost. Iako je Pol bio na ivici da uzvrati već u narednom gemu za izgubljeni servis, posle tri prednosti pri rezultatu 40:40, Španac je izašao pobedonosno. 

 

 

U drugom setu smo, međutim, gledali totalno drugu priču. Otpočelo je neočekivanim brejkom američkog tenisera u drugom gemu. Tu prednost je uspeo do sadrži do čak devetog gema, u kome je loše servirao i za to bio kažnjen. Čak nije stigao ni do set lopte. 

Došlo je do taj-brejka u kome je Pol ponovo pokazao odličnu predstavu. Poeni su se naizmenično zadobijali, a prvu set loptu je stekao 13. teniser sveta pri rezultatu 6:6. Ipak, propustio ju je, a Alkaraz je zatim osvojio tri naredna poena i konačno pobedio. 

U polufinalu, španskog tenisera očekuje okršaj protiv protiv boljeg iz duela Kaspera ruda i Feliksa Ože-Alijasima.