Sve vesti sa LOI

"Proključao" vaterpolo bazen u Parizu: Poklon Srbiji od Australije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.08.2024 16:16
Australija - Francuska, utakmica koja je mnogo značila Srbiji Profimedia
Australija - Francuska, utakmica koja je mnogo značila Srbiji

Situacija za Srbiju na vaterpolo turniru na Olimpijskim igrama u Parizu je prilično jasna i ono što je najvažnije sve je u rukama "delfina", jer ne zavise od ishoda drugih utakmica u Grupi B.

Uprkos tome što su u prva tri kola zabeleženi jedna pobeda protiv Japana i dva poraza od Australije i Španije, Srbija ima meč odluke na turniru.

Ukoliko izabranici selektora Uroša Stevanovića savladaju Francusku igraće u četvrtfinalu olimpijskog turnira, a protiv Mađarske će možda tražiti i neku poziciju više, ali o tom potom. Glavna vest je da trijumf u subotu protiv domaćina Igara donosi nastavak borbe za medalje, koje je Srbija osvajala u kontinuitetu još od 2000. i OI u Sidneju, a na poslednja dva turnira je bila zlatna.

Australija je u dramatičnoj utakmici 3. kola pobedila Francusku 9:8 (1:0, 3:3, 3:2, 2:3) i tako obezbedila plasman među osam i priliku da se bori i za drugo mesto u grupi. Delovalo je da su "kenguri" završili posao kada su poveli 7:3 pred kraj treće četvrtine, ali Francuska se nije predavala i uz pomoć nekoliko diskutabilnih odlika sudija i bučne publike se vratila u meč. U egal završnici Australija nije ispustila prednost, iako je protivnik imao čak i peterac za izjednačenje.

"Delfini" će u subotu od 19.30 igrati najverovatnije meč odluke protiv Francuske i svaka pobeda će gotovo sigurno biti dovoljna za plasman u četvrtfinale. Ukoliko se to dogodi, olimpijski šampion će moći da razmišlja o meču sa Mađarima i trećem mestu u grupi. Poraz nas, izvesno je, ostavlja bez plasmana u narednu rundu, mada i u tom slučaju Australija može da učini uslugu ako pobedi naše severne komšije.