Sve vesti sa LOI

Glamurozan život košarkaškog tima Amerike u Parizu košta njihov Savez pravo bogatstvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.08.2024 09:10
Lebron Džejms i košarkašaki tim Amerike u Parizu Quinn Rooney/Pool Photo via AP
Lebron Džejms i košarkašaki tim Amerike u Parizu

Košarkaška selekcija Sjedinjenih Američkih Država u muškoj i ženskoj konkurenciji, košta svoju državu čak 15 miliona dolara, budući da su obe reprezentacije odsele van olimpijskog sela u Parizu.

Otkako je 1992. godine dozvoljeno učešće NBA igrača na Igrama, košarkaške selekcije Amerike odlučile se da ne odsedaju u olimpijskom selu, već imaju poseban smeštaj kako bi se što bolje pripremili za naredne izazove, a ni ova smotra u Parizu nije bila izuzetak. 

Prema pisanjima Forbsa, Amerikanci su iznajmili kompletan hotel u samom centru francuske prestonice koji ima oko 800 soba za potrebe članove stručnog štaba reprezentacija, sportista i njihovih porodica, a sve to koštalo je njihov Savez čak 15 miliona dolara, bez obzira na astronomske plate NBA košarkaša.

.

 

 

Uz smeštaj i sve što spada u "all inclusive" koncept, u cenu su uračunati troškovi leta, privatnog obezbeđenja, transporta za treninge i razne stvari. A, kolika je razlika u pažnji među sporistima u njihovom olimpijskom timu, govori podatak da je slanje 20 mačevalaca u Pariz, npr, koštalo Amerikance između 300.000 i 400.000 dolara.

Nije malo...