Sve vesti sa LOI

Novo iznenađenje u basketu 3x3: Amerikanci izgubili od Poljaka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.07.2024 23:30
Dilan Trejvis na meču protiv Poljske na Olimpijskim igrama u Parizu Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell
Dilan Trejvis na meču protiv Poljske na Olimpijskim igrama u Parizu

Takmičenje u basketu 3x3 na Olimpisjkim igrama u Parizu je sve zanimljivije. Nakon što su u drugom kolu turnira basketaši Srbije, inače prvih favoriti za osvajanje zlata, poraženi od Kine, neuspeh su doživeli i reprezentativci Sjedinjenih Američkih Država.

Bolji od Amerikanaca bili su basketaši Poljske koji su slavili 19:17 u utakmicina na kojoj je jedan od rabitara bila i srpska sutkinja Jasmina Juras.

Za SAD je to bio drugi neispeh na Igrama u glavnom gradu Francuske, nakon što su ih u utorak uveče savladali srpski basketaši i u dobroj meri su zakomplikovali svoje šanse za dobar plasman.

 

 

Najzaslužniji za pobedu Poljske bio je Adrijan Bogucki sa sedam postignutih poena, dok su u dresu SAD Beri Kenjon i Dilan Trejvis postigli po šest.

Takmičenje u basketu 3x3 se nastavlja u četvrtak, kada će Sjeidnjene Američlke Države od 19.05 igrati protiv Litvanije, a zatim i Letonije od 23.05, dok će Poljska od 13.25 igrati sa Litvanijom, a od 19.35 sa Kinom.

Podsećanja radi, Srbija će takođe dva puta izaći na teren, najpre protiv Holandije u 10.05, a zatim u večernjem terminu od 22.35 i protiv domaće Francuske.