Sve vesti sa LOI

Pripreme su jedno, a OI drugo: SAD lako preko Južnog Sudana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.07.2024 23:03
Južnosudanci su pokazali zube, ali su ostali deklasirani Tanjug / AP Photo/Mark J. Terrill
Južnosudanci su pokazali zube, ali su ostali deklasirani

Iako se Južni Sudan praktično prvi put predstavio svetu u ozbiljnom svetlu na pripremnoj utakmici protiv SAD, slika je sada bila totalno drugačija u odnosu na ono što smo gledali pre Olimpijskih igara u Parizu. 

Pre OI je novi plejmejker Partizana, Karlik Džons, radio na svim krajevima terena i uspeo da ubeleži tripl-dabl protiv najjačeg tima na planeti, dok je njegova ekipa izgubila za samo jedan poen razlike.

Danas je pokazano i dokazano da zagrevanje nema veze sa pravim takmičenjem pošto su Amerikanci reultatom 103:86 (26:14, 29:22, 18:21, 30:29) deklasirali Južni Sudan. 

Svakako, nisu se Afrikanci obrukali, i može se reći da su pali u prvom delu igre, dok su u drugom bili relativno kompetentna ekipa. Upravo su treća i četvrta četvrtina upozorenje našem nacionalnom timu da ne sme nonšalantno pristupiti narednoj utakmici sa Južnosudancima

 

 

Najbolji u ekipi SAD bio je Bem Adebajo sa 18 poena i pest skokova, a pratio ga je Kevin Durent sa četiri koša manje.  Koliko je Amerika jak tim, svedoči činjenica da je čak šest igrača bio dvocifreno. 

Što se njihovog protivnika tiče, najefikasniji je bio Nuni Omot sa čak 24 poena, a pratio ga je pomenuti Džons sa 18 poena i sedam asistencija. 

Naredni protivnik Južnog Sudana je Srbija trećeg avgusta, a utakmica se igra od 21.00 čas i odlučiće ko će sa druge pozicije u grupi proći u narednu fazu.