Sve vesti sa LOI

Plavšić van sebe posle debija na OI: Ljudi, je l' vidite šta se meni dešava?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.07.2024 19:38
Plavšić je ovog leta prešao iz Mege u Crvenu zvezdu. Tanjug / Brian Snyder/Pool Photo via AP
Plavšić je ovog leta prešao iz Mege u Crvenu zvezdu.

Košarkaši Srbije savladali Portoriko, pokazali da su apsolutno dominantni i prikazali su raznovrsniju igru nego na meču protiv Amerikanaca. Ovaj put, "orlovi" su ubedljivo probili stotku i slavili sa 107:66 (24:12, 28:23, 27:16, 28:15). 

Posle meča, medijima se obratio Uroš Plavšić. Novopromovisani košarkaš Crvene zvezde je debitovao u finišu meča za nacionalni tim i uspeo da ubaci četiri poena za veoma kratko vreme na terenu. 

Priznao je da je oduševljen nastupom, ali i svim zbivanjima u njegovoj karijeri ovog leta. 

"Sjajna utakmica za nas! Bili smo ozbiljni tokom celog susreta. Ubedljiva pobeda nam je mnogo važna za dalje takmičenje", počeo je snažni centar i nastavio u istom dahu:

 

 

"Ljudi, jel vi vidite šta se meni dešava ovog leta? Ni ja nisam svestan. Biće mi potrebno jedno 10 dana posle svega da saberem utiske i svatim šta se sve izdešavalo. Čast mi je i jako sam ponosan na sve momke, ali i na sebe što sam tu sa njima. Za mene je već uspeh što sam ovde, što sam celo leto trenirao sa ovim momcima. Mnogo će mi značiti za narednu sezonu. Svaki minut gledam da iskoristim najbolje moguće i da doprinesem sa klupe", zaključio je Plavšić.

Srbija je u prethodnom meču ubedljivo poražena od Amerike, tako da sada ima skor 1-1. Sledeći meč igra protiv Južnog Sudana, trećeg avgusta od 21.00 čas.