Sve vesti sa LOI

Francuzi nisu više zemlja tenisa: Ljubičić ponudio otkaz

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.08.2024 09:35
Poslednji put su medalju Francuzi uzeli u Londonu 2012. godine MN Press
Poslednji put su medalju Francuzi uzeli u Londonu 2012. godine

Veliki neuspeh dogodio se za francuske tenisere na Olimpijskim igrama u domovini. Posle ispadanja Korentana Mutea od Tomija Pola sa 0:2 (6:7, 3:6), nema više predstavnika za "trikolore" u predstojećoj četvrtfinalnoj fazi takmičenja. 

Delimičnu odgovornost preuzeo je hrvatski strateg i trener tamošnje reprezentacije, Ivan Ljubičić, koji je ponudio svoju ostavku povodom neuspeha tima. 

"Francuska je treća zemlja u istoriji tenisa koja je organizovala Olimpijske igre, a da nije imala nijednog predstavnika u četvrtfinalu. Pre nje to se desilo samo Grcima i Južnoj Koreji", iskreno je priznao Hrvat.

 

 

I onda prešao na konkretne akcije.

"Realnost je da smo ostvarili katastrofalan rezultat. I moramo da preuzmemo odgovornost. Već sam razgovarao sa predsednikom Teniskog saveza Francuske Žilom Moretonom. Ja sam odgovoran za francuski tim i već sam mu ponudio ostavku, jer nisam uspeo da pripremim igrače, bez obzira na to što je ovo individualan sport".

Ipak, nije propustio da iskritikuje ni neke pogrešne odluke koje nisu bile na njemu da donosi... 

"Teško mi je da razumem to što smo imali četiri dubla, a da pre Olimpijskih igara nisu odigrali nijedan meč zajedno... Doneli smo klavir, zaposlili kuvara, ali nismo znali da pripremimo igrače", dovršio je trener koji je svojevremeno sedeo u boksovima Rodžera Federera i Miloša Raonića. 

Inače, Francuska od 1996 nije nikada propustila da posmatra nekog svog tenisera u četvrtfinalu. Ipak, posrnuće "belog sporta" u prestonici kulture je ovime postalo evidentno...