Sve vesti sa LOI

Poljska i Brazil nam srušili sve računice: Četvrtfinale je za Srbiju baš daleko

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.07.2024 11:20
Duel Poljske i Brazila na Olimpijskim igrama Profimedia
Duel Poljske i Brazila na Olimpijskim igrama

Odbojkaši Srbije osvojili su bod protiv Francuske (2:3) na početku Olimpijskih igara u Parizu. U drugom kolu "počišćeni" su od Slovenije (0:3), ali se i tada činilo, pogotovo nakon trijumfa "trikolora" nad Kanađanima (3:0), da uz dva dobijena seta protiv domaćina i tri boda u poslednjem kolu mogu kao jedna od dve najbolje trećeplasirane selekcije do četvrtfinale.

Ali…

Već u sredu pre podne postali smo svesni da će put do osam najboljih na Olimpijskim igrama biti daleko teži, a situaciju su potpuno zakomplikovali odbojkaši Poljske i Brazila.

Poljska – Brazil 3:2 (25:22, 19:25, 25:19, 25:23, 15:12).

Srbija je čekala tri boda (pobede od 3:0 i 3:1) Poljske, jer bi je u tom slučaju bilo koji trijumf protiv Kanade u poslednjem kolu vodio u četvrtfinale. Kada je Brazil poveo 2:1, navijala je da "selesao" osvoji maksimalan broj bodova, jer bi u tom slučaju plasman Poljske bio ugrožen i imala bi imperativ pobede u duelu sa Italijom ili da uzme barem dva seta u poslednjem kolu.

Međutim, ispao je najgori scenario, pre svega zbog činjenice da Japan već ima osvojen bod, a tek danas igra protiv Argentine gde je favorit, a u poslednjem kolu sa SAD.

Srbiji bi i Argentina mogla da "pomogne", ukoliko bude poražena od Japana, a u poslednjem kolu pobedi Nemačku 3:0 ili 3:1.

Srbija da bi uopšte razmišljala o četvrtfinalu mora da odigra savršenu utakmicu protiv Kanade, bez velikih padova kao što je bio slučaj u petom setu sa Francuzima ili u nekoliko navrata protiv Slovenaca. Neophodna joj je pobeda, odnosno tri boda maksimalnim rezultatom, jer joj dva (trijumf 3:2), a verovatno i 3:1, gotovo sigurno neće značiti u borbi za najbolje dve trećeplasirane reprezentacije. Ono što je dobro, kada u subotu bude igrala sa Kanadom u 21 sat, uveliko će znati šta joj je potrebno, jer će takmičenje u svim ostalim grupama biti završeno.