Sve vesti sa LOI

Simon Bajls vodila SAD do timskog zlata u gimnastici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2024 22:21
Simon Bajls Tanjug/AP Photo/Charlie Riedel
Simon Bajls

Gimnastičarke SAD osvoijile su zlatnu olimpijsku medalju u ekipnom takmičenju, pred Italijnkama i Brazilkama. Predvođene najboljom gimnastičarkom 21. veka Simonom Bajls, Amerikanke sa su opravdale ulogu favoritkinja i slavile sa ukupnim skorom od 171.296 bodova. Sve gimnastičarke - Džej Keri, Džordan Čajls, Sunisa Li i Hezli Riovera bile su prilično sigurne i uspele su da srebro iz Tokija pretvore u zlato, kao pre osam godina u Riju.

Simon Bajls je osvojila osmu olimpijsku medalju, peto zlato uz srebro i dve bronze. U pojedinačnom takmičenju po spravama može se očekivati da u Parizu dođe do dvocifrenog broja medalja u OI.

 

 

Italijanke su u velikom naletu, Anđela Andreoli, Alis D' Amato, Manila Espozito, Elisa Jorio i Đorđa Vila, posle zvanja najboljih u Evropi, uspele su da dobiju bitku protiv Brazilki i stignu do srebra na OI. Sakupile su 165.494 boda.

Brazilke (164.497) su u poslednjoj rotaciji preskočile Veliku Britaniju (164.263) i došle do bronze. Za Brazilke su nastupale Rebeka Andrade, Žade Barbosa, Lorana Oliveria, Flavija Saravija i Julija Soareš. 

Kineskinje su bile tek šeste, a Japanke poslednje osme.