Sve vesti sa LOI

Egipat savladao Španiju u meču za prvo mesto u grupi: "Faraoni" odigrali efikasniji fudbal

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2024 17:06
Ibrahim Adel, egipatski fudbaler, strelac u pobedi protiv Španije na Igrama 2024 Tanjug/P Photo/Moises Castillo
Ibrahim Adel, egipatski fudbaler, strelac u pobedi protiv Španije na Igrama 2024

Fudbalska reprezentacija Egipta obezbedila je mesto u nokaut rundi Olimpijskih igara 2024 i pre današnjeg duela trećeg kola sa timom Španije, baš kao i "crvena furija", samo je njihov međusobni duel trebalo da odluči ko će u nastavak takmičenja sa prvog mesta u grupi C. Dobili su ga "faraoni" s 2:1 (1:0), što bi u teoriji trebalo da im donese nešto lakšeg rivala iz grupe D u četvrtfinalu.

Ni to što je meč trajao još petnaestak minuta posle regularnog vremena, usled pauza zbog ukazivanja lekerske pomoći fauliranim pojedincoma, nije bilo dovoljno kombinovanom sastavu sa Pirineja da nas podseti na činjenicu da se fudbal bolje igra na Starom nego na Crnom kontinentu.

 

 

Egipćani su oba gola postigli na vreme, po jedan u oba poluvremena. I oba puta je strelac bio Ibrahim Adel. Prvo mu je Zizo u 40. minutu dodao loptu, da bi onda sa sa ivice šestnaesterca uputio efektan i precizan udarac. Potom je naleteo na loptu u kaznenom prostoru i savladao golmana šutem u donji levi ugao (62). 

Samu Omorodion pred sam kraj samo je iz skok šuta, ostavljen da neometen sačeka bočnu asistenciju, umanjio minus i dao lažnu nadu svom timu. Jer je protivnik znao kako da zaštiti trijumf i skine veliki "skalp", bez obzira što Španija u Parizu nije ona koja je nedavno osvojila evropsku tittulu u Nemačkoj. 

Olimpijske igre, grupa C

3. kolo

Dominikanska Republika - Uzbekistan 1:1 (0:0)
/Nunjez 51. pen - Odilov 58/

Španija - Egipat 1:2 (0:1)
/Omoridion 90 - Adel 40, 62/

Standings provided by Sofascore