Sve vesti sa LOI

Beret vodio Kanadu do pobede protiv Australije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2024 15:23
Košarkaši Australije i Kanade, vodili su veliku bitku Tanjug/AP Photo/AP Photo/Michael Conroy
Košarkaši Australije i Kanade, vodili su veliku bitku

Košarkaaši Kanade očekivano su pobedili na Olimpijskim igrama u drugom kolu Grupe A, selekciju Australije sa 93:83. U narednom kolu Kanađani će igrati sa Španijom, dok će Australija na Grčku, koja još nema pobedu na turniru.

Iako je Kanada važila za favorita, Australija je dobro igrala tokom celog meča, naročito u prvoj četvrtini. Upravo je ova selekcija i stvorila ozbiljniju prednost, posle poena Petija Milsa za 19:13. Ipak, Kanađani su se brzo vratili u igru.

Za to su najzaslužniji bili Beret i Gildžes-Aleksander koji su na startu druge četvrtine igrali odlično. Kanađani su uspeli da se odlepe u trećoj četvrtini.

Beret je preokrenuo trojkom na 55:54, da bi Dort pogodio novu. Posle poena Gildžes-Aleksandera bilo je 64:56. Dovoljno da se Kanađani odlepe.

Australija se ipak, nije predavala. Jedan od najboljih bio je Dante Egzum, koji je trojkom na 83:72 smanjio prednost na minus osam. To na kraju nije bilo dovoljno. Poslednja deonica pripala je Kanadi za sigurnih 93:83.

 

 

Najefikasniji u timu Kanade bio je Beret sa 24 poena, 7 skokova i 5 asistencija, Šaj Gildžes-Aleksandera je imao 16, isto koliko i Bruks. U timu Australije Gidi je pogodio 19 poena, Lendejl 16, Egzum 15.

 

Grupa A, drugo kolo 

Španija - Grčka 84:72

Kanada - Australija 93:83  .

 

Пласман обезедио Sofascore