Sve vesti sa LOI

Italija "potopila" Hrvatsku u vaterpolo derbiju u Parizu: "Azuri" blizu četvrtfinala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2024 14:18
Vaterpolisti Hrvatske i Italije u meču na Olimpijskim igrama, koji je pripao ekipi sa Apenina Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Vaterpolisti Hrvatske i Italije u meču na Olimpijskim igrama, koji je pripao ekipi sa Apenina

Vaterpolo reprezentativci Italije dobili su današnji derbi A grupe Olimpijskih igara u Parizu sa Hrvatskom i drugom pobedom praktično jednom nogom zagazili u četvrtfinale takmičenja - 14:11 (3:4, 3:2, 6:3, 2:2). 

Kako su "azuri" zadržali maksimalan učinak, s manje stresa i brige ulaze u završnicu borbi u konkurenciji u kojoj su još Grčka, Crna Gora, Sjedinjene Američe Države i Rumunija, a današnji bodovi osvojeni su pre svega odličnim izdanjem u trećoj četvrtini.

 

 

Posle prvog poluvremena dve ekipe su bile egal (6:6), da bi onda izabranici Alesandra Kampanje nametnuli svoj ritam i ubrzali igru u oba njena pravca. Pojačali su i realizaciju, pa je sve vodilo ka važnom trijumfu.

Pre svih Frančesko di Fulvio, strelac četiri pogotka za aktuelnog viceprvaka sveta, kog su sa po dva gola podržali Andrea Fondeli, Gonzalo Ečenike i Lorenco Bruni. U taboru poraženih izdvojili su se Loren Fatović i Konstantin Harkov sa po dva iskorišćena udarca, što je bilo premalo da se izbegne potonuće pobednika ovogodišnjeg planetarnog šampionata.   

 

Standings provided by Sofascore