Sve vesti sa LOI

Poraz koji nije smeo da im se dogodi: Janis i Grci pred eliminacijom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2024 13:20
Detalj sa utakmice Grčka - Španija Profimedia
Detalj sa utakmice Grčka - Španija

Košarkaši Grčke nalaze se pred eliminacijom sa Olimpijskih igara posle dva poraza na startu turnira. Prvi su doživeli na početku takmičenja u Grupi A od Kanade, a u utorak je od njih bila bolja Španija 84:77 (21:22, 28:13, 13:21, 22:21).

"Heleni" će za prolaz morati da traže trijumf u poslednjem kolu protiv Australije, ali je pitanje da li će im i on biti dovoljan. 

Grčka je dobro otvorila utakmicu, povela 17:10, ali je onda usledila dalekometna paljba sjajnih šutera Španije. "Crvena furija" je pogodila čak 15 trojki iz 31 pokušaja. Čak i u trenucima kada je ekipa Vasilisa Spanulisa stizala visoku prednost rivala, čak je prestigla u drugom poluvremenu zahvaljujući neverovatnom Janisu Adetokumbu, Iskusni Rudi Fernandez je pogađao teške šuteve i držao Španiju ne samo u životu, već i u blagoj prednosti.

 

 

Rudi je u poslednjoj četvrti zbog povrede posle sudara sa svojim saigračem morao da napusti teren, ali to nije pokolebalo Špance, ostali su pribrani i smireni u odlučujućim trenucima, dok su se Grci manje više oslanjali na Janisa i šta on uradi u napadu. Dvostruki MVP NBA lige učinio je mnogo, međutim ni to nije bilo dovoljno za pobedu.

As Milvoki Baksa je meč završio sa 27 poena, 11 skokova i tri asistencije, a jedini dvocifreni pored njega u grčkoj ekipi bio je bek AEK-a Vasilios Tolopulos sa 14 poena.

Mladi Salti Adama, košarkaš Memfisa, ubacio je 19 poena, uz 12 skokova. Veteran Serhio Ljulj je dodao 13 koševa i sedam asistencija, Vili Ernangomez 11 poena, a Fernandez 10. U poslednjem kolu Španija igra protiv Kanade, a Grčka sa Australijom.