Sve vesti sa LOI

Nadal priznao ono što svi već znamo: Kako da napravim problem najboljem u istoriji?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2024 08:29
Rafael Nadal je izjavio kako je Novak Đoković najbolji teniser u istoriji Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Rafael Nadal je izjavio kako je Novak Đoković najbolji teniser u istoriji

Nije kao da je bilo dileme, jer je to već rešeno u prethodnih nekoliko godina, ali stigla je i potvrda od Rafaela Nadala da je Novak Đoković najbolji teniser u istoriji ovog sporta.

Đoković je slavio protiv Nadala 6:1, 6:4 na omiljenoj podlozi Španca (šljaci) i tako stigao do 31. pobede u 60. međusobnom duelu.

Tokom većeg dela meča, delovalo je kao da se srpski teniser pita za sve. Imao je Nadal kratak bljesak tokom drugog seta kada je sa 0:4 stigao do 4:4, ali to je bilo to od njega.

 

 

U analizi meča, Španac je istakao kako nije na potrebnom nivou kako bi napravio probleme najboljem teniseru u istoriji.

"Jedan igrač je mnogo bolji od drugog i to morate da prihvatite. Sat vremena mi je trebalo da 'svarim' to, ali sam uspeo. Pokušao sam da sa dobrim stavom i mentalitetom prihvatim to jer sam znao da postoji šansa da meč ode u tom smeru. Nisam uspeo da igram na nivou na kom je potrebno, a ni on mi nije dopustio puno toga. Bez kvaliteta kada nisam na lopti i bez nogu koje sam imao pre 15 godina, kako da napravim problem protiv najboljeg igraču u istoriji", istakao je Nadal nakon meča.

Nije kao da je njegova potvrda bila potrebna. Da je Đoković najbolji ikada znamo već nekoliko godina. Ipak, lepo je kada to priznanje stigne i od najvećeg rivala.