Sve vesti sa LOI

Loš start olimpijskih šampiona: Rukometaši Francuske upisali drugi poraz

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2024 21:14
Rukometaši Francuske su upsaili drugi poraz na Olimpijskim igrama Tanjug/AP Photo/Brian Inganga
Rukometaši Francuske su upsaili drugi poraz na Olimpijskim igrama

Rukometaši Francuske su upisali drugi poraz na Olimpijskim igrama u Parizu. Bolja od njih je bila Norveška 27:22 (16:11).

Najefikasniju u pobedničkoj ekipi bio je Aleksander Blonc, dok su Simen Ulštad i Tobias Grondal dodali po pet. Sa druge strane se istakao Dika Mem sa 10 pogodak, a Ludvik Fabregas je dodao tri.

Norvežani su od starta zaigrali u ritmu koji je evidento više odgovarao njima. Već nakon 12 minuta igre su imali +4, dok su protivnika sveli tek na dva gola za pomenuti period. Prednost je u prvom poluvremenu išla i do +7, ali je domaćin Igara uspeo nekako da smanji zaostatak do kraja poluvremena. 

 

 

Delovalo je da je pauza prijala Francuzima koji su prišli na tri gola zaostatka odmah na startu drugog dela igre, ali je Norveška ponovo zategla odbranu i otišla na nedostižnu prednost.

Ovo je drugi poraz aktuelnog olimpijskog šampiona. Francusku sada čekaju dueli sa Argentinom, Egiptom i Mađarskom. U slučaju poraza u jednoj od tih mečeva, šanse za prolaz Francuske u narednu fazu bi bile minimalne.