Sve vesti sa LOI

Tom Dejli peti put "izronio" medalju na Olimpijskim igrama: Hara bazenima, plete, hekla...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2024 20:45
Tom Dejli, britanski skakač u vodu, "pretplaćen" na olimpijske igre Guliver/AP Photo/Wong Maye-E, File
Tom Dejli, britanski skakač u vodu, "pretplaćen" na olimpijske igre

Mnogim sportistima, pa čak i onim iz kategorije vrhunski, učešće na Olimpijskim igrama ostane doživotni pusti sanak, a neki kao od šale uzimaju medalje na njima. Tomas Tom Dejli pripada drugoj vrsti, što je potvrdio i skakanjem u vodu na tekućim OI u Parizu.

Britanaski takmičar, sa sinhronim partnerom Vilijamsom, uzeo je danas srebrnu medalju u tandem skakanju i tako produžio neverovatnu nisku uspeha na najvećem sportskom takmičenju, jer mu je to peto odličje na isto toliko Igara.

Prvi je mesto na pobedničkom postolju "izronio" još 2008. u Pekingu, da bi potom visoku klasu potvrdio na OI 2012. u Londonu, 2016. u Rio de Žaneiru i Tokiju 2020, tj. 2021. gdine kada su održane odložene Igre u prestonici Japana.

 

 

Neupućenima u istoriju skokova u vodu poznatiji je kao glavni lik atraktivnih fotografija sa takmičenja, na kojima ga fotoreporteri slikaju dok plete ili hekla pored bazena, čekajući na red za svoje nastupe.

"Jedina stvar koja me je održavala mentalno zdravim tokom celog ovog procesa je moja ljubav prema štrikanju, heklanju i ostalim tipovima šivenja", objasnio je nekom prilikom Dejli u obraćanju pratiocima njegove Instagram stranice za štrikanje, od mojih neki verovatno ne znaju da u kolekciji olimpijskih odličja ima jedno zlato, tri bronze i sada srebro. 

Novi (stari) osvajač olimpijske medalje najčešće stvara šalove i kape za sina, ali zna i da pravi i prsluke, haljine i druge odevne predmete od vune i drugih materijala, što za ljude što za svog psa.