Sve vesti sa LOI

Olimpijski zlatni het-trik jahača Majkla Junga: Vladavina Nemca još traje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2024 21:37
Majkl Jung, nemački jahač konja, ušao u istoriju svog sporta Guliver/AP Photo/Mosa'ab Elshamy
Majkl Jung, nemački jahač konja, ušao u istoriju svog sporta

Jahanje konja možda nije previše atraktivan sport i ne privlači mnogobrojnu publiku baš svuda širom sveta, ali ima svoje asove vrhunskog formata i istinske junake poligona, kao što je olimpijski šampion iz Pariza, Majkl Jung. 

Čuveni Nemac danas je odbranio tron u individualnom preskakanju prepreka, a kuriozitet je to što ga drži još od 2016. godine. U Rio de Žaneiru počeo je vladavinu, pa je nastavio u Tokiju, pre tri leta, a danas napravio zlatni het-trik. 

 

 

Za revnosne poznavaoce ove lepe simbioze čoveka i plemenitih životnja vest iz "grada svetlosti" nije iznenađujuća, jer se radi o stanovniku Kuće slavnih Asocijacije trkačkih jahača.

I čoveku kojem je pre 12 godina pošto za rkom nešto nije nikom pre njega, jer je u istih 12 meseci stigao do olimpijskog zlata, svetske titule i evropske krune. I, izgleda, nema nameru da stane. 

Radeći sve po pravilima i s puno empatije prema svojim saborcima na terenu, za razliku od Britanke Šarlot Dižardin, koja je bila prinuđena da se odrekne nastupa u Parizu, zbog snimka koji je procureo u javnost, na kom ona previše i dugo šiba svog konja.