Sve vesti sa LOI

Šveđani odbranom slomili Špance i upisali prvi trijumf na OI

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2024 17:52
Rukometaši Švedske su savladali Španiju Tanjug/AP Photo/Aaron Favila
Rukometaši Švedske su savladali Španiju

Rukometaši Švedske su savladali Španiju 29:26 (11:11) u drugom kolu grupe A na Olimpijskim igrama u Parizu. Ovo je ujedno i prvi trijumf za Šveđane na Igrama u franucskoj prestonici.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Lukas Pelas, Oskar Bergendal i Sebastian Karlson sa po pet golova. Sa druge strane se istakao Daniel Fernandez sa sedam pogodaka, dok ga je pratio Aleks Gomez sa šest. Ipak, verovatno najbolji pojedinac u redovima švedskog nacionalnog tima je bio golman, Tobijas Gustav Tulin. On je upisao 15 odbrana na ovoj utakmici.

Trećeplasirana ekipa sa ovogodišnjeg prvenstva Evrope je bolje otvorila meč i sredinom prvog poluvremena otišla na četiri gola prednosti. Ipak, Španci se nisu lako predali i do poluvremena uspeli da izjednače. Na poluvreme se tako otišlo rezultatom 1:1.

Pauza je prijala Švedskoj, te su već nakon pet minuta igre u drugom delu stekli ponovo +4. Nakon toga je pitanje pobednika bilo praktično i rešeno. 

Španija nikako nije uspela da priđe na manje od dva gola zaostatka, dok je Švedska u jednom trenutku imala i maksimalnu prednost od sedam golova. "Crvena furija" je do kraja uspela samo da malo ublaži poraz.

Švedska će u narednom kolu igrati protiv Slovenije, dok će Španija odmeriti snage sa Japanom.