Sve vesti sa LOI

(VIDEO) Najbolji mačevelac na svetu ispao u osmini finala, pa napravio skandal na OI

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2024 09:15
Sandro Bazadze teško podneo poraz od Mohameda Amera na OI Guliver/INPHO JamesxCrombie
Sandro Bazadze teško podneo poraz od Mohameda Amera na OI

Velika pometnja dogodila se juče tokom Olimpijskih igara, kada je najbolji mačevelac na svetu Sandro Bazadze iz Gruzije ispao u osmini finala od Egipćanina Mohameda Amera. 

Nakon što je, prema mišljenju Gruzijca, po drugi put u nizu "pokraden" na Olimpijskim igrama, Sandro Bazadze napravio je veliki skandal tokom turnira u mačevanju, kada se posle poraza od Muhameda Amera (15:14) obrušio na sudiju. 

Sam finiš meča privukao je veliku pažnju. Oba takmičara bila su izjednačena po poenima, da bi kraj borbe i jedan i drugi dočekali sa verom u pobedu. Ipak, ona je otišla na stranu Egipćanina, što je, jasno, zasmetalo Gruzijcu, koji je trenutno na vrhu liste najboljih mačevelaca sveta.

On se obrušio na sudiju uz povike da je pokraden, a kako je to izgledalo pogledajte u ispod.
 


"Po drugi put, kao u Tokiju, sudije me ubijaju. U Tokiju su mi uništili život, skoro završili karijeru. Ali vratio sam se i postao prvi na svetu i pripremao se za Olimpijske igre, ali ona me ubija", rekao je Gruzijac posle borbe i dodao:

"Moja karijera je završena, završena je! Kako da se vratim kada me sudije stalno ubijaju? Otišla je i pogledala video. Trenirao sam za ovo 21 godinu i ona me tretira kao da sam niko. Kada sam je zamolio da mi objasni, ona se okrene i ode. Olimpijske igre... pravičnost, gde je pravičnost?", zaključio je Sandro Bazadze.