Sve vesti sa LOI

Košarkaši Južnog Sudana pobedom debitovali na OI: Portoriko pao nakon preokreta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2024 13:09
Košarkaši Južnog Sudana su nakon preokreta pobedili Portoriko Tanjug/AP Photo/Michael Conroy
Košarkaši Južnog Sudana su nakon preokreta pobedili Portoriko

Košarkaški Južnog Sudana su trijumfom nad Portorikom 90:79 (20:28, 28:26, 23:15, 19:10) započeli Olimpijske igre u Parizu.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi je bio Karlik Džouns sa 19 poena. Marial Šajok je dodao 15, a Bul Kjuol 12. Sa druge strane je najbolji bio Hoze Alvarado sa 26 poena, Tremont Voters ga je pratio sa 18, dok je Džordž Kondit ubacio 13.

Portorikanci su odlično otvorili meč serijom 8:0, ali je stigao i odgovor ekipe Južnog Sudana. Igralo se poprilično brzo, a u prvih 10 minuta je to odgovaralo više Portoriku koji je nakon prve deonice imao +8. U drugoj četvrtini je takođe viđen veliki broj poena, a tu je slavio Južni Sudan. Ipak, Portoriko je na poluvreme otišao sa šest poena prednosti.

 

 

Baš kao što su Portorikanci otvorili prvo poluvreme, tako je i Južni Sudan otvorio drugo - serijom 11:0. Tako je ekipa Rojala Ajvija došla i do prvog vođstva na utakmici. Veliki uticaj na to imala je i povreda Hozea Alvarada koji se kasnije vratio na teren. Afrička reprezentacija u jednom trenutku imala i +8, ali je Portoriko uspeo da smanji zaostatak i u završnih 10 minuta uđe sa -2.

Portorikanci su u potpunosti stali u poslednjoj deonici gde nije viđeno toliko poena, a tu se bolje snašao Južni Sudan. Uz dobru odbranu, sveli su protivnika tek na 10 poena i na kraju bez većih problema stigli do prve pobede na Olimpijskim igrama.

Podsetimo se Južni Sudan i Portoriko su u grupi C, zajedno sa Srbijom i Sjedinjenim Američkim Državama. Duel "orlova" i aktuelnih olimpijskih šampiona je na programu od 17.15.