Sve vesti sa LOI

Ni Janis nije svemoćan: Kanada se oznojila, ali i trijumfovala protiv Grčke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2024 23:07
Kanada je slavila protiv Grčke nakon neizvense završnice Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Kanada je slavila protiv Grčke nakon neizvense završnice

Košarkaška reprezentacija Kanade je savladal Grčku 86:79 (26:22, 22:16, 22:20, 18:19) u prvom kolu grupe B na košarkaškom turniru na Olimpijskim igrama u Parizu.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi je bio Ar Džej Beret sa 23 poena, a pratili su ga Šej Gildžis Aleksander sa 21 i Dilon Bruks sa 14. Sa druge strane je najbolji pojedinaci bio Janis Adetokumbo sa 34 poena, dok je jedini dvocifreni uz njega bio Kostas Papanikolau sa 17.

Kanađani su vodili od prvog minuta utakmice. Pre svega zahvaljujući Gildžis Aleksanderu. Bek Oklahome je diktirao tempo igre u prvom poluvremenu, a njegova ekipa je uspešno odbijala svaki pokušaj Grka da ih ozbiljnije ugrozi. Izabranici Đordija Fernandeza su tako nakon 20 minuta igre imali dvocifrenu prendost (+10).

Na startu treće deonice, Kanađani su uvećali prednost i imali u jednom trenutku maksmimalnih +16, ali su Grci uspeli da se vrate. Ekipa Vasilisa Spanulisa je u završnih 10 minuta ušla sa zaostatkom od osam poena. 

Grčka je uspela da u poslednjoj četvrtini priđe na -4, ali je nakon toa usledio izuzetno dug period bez poena "helena". Za to vreme je Kanada napravila serijo 8:0 i otišla na +12. 

 

 

Ipak, Grci su uspeli još jednom da se vrate u meč. Vezanim poenima i dobrom odbranom su prišli na svega dva poena zaostatka na minut do kraja utakmice. Spanulisov tim nije imao snage i za potpuni preokret, te je Kanada slavila nakon neizvesne završnice.