Sve vesti sa LOI

Francuzi nisu dozvolili iznenađenje: "Trikolori" slavili protiv Brazila

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2024 19:16
Viktor Vembanjama je bio najbolji pojedinac na meču Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Viktor Vembanjama je bio najbolji pojedinac na meču

Košarkaška reprezentacija Francuske je slavila protiv Brazila 78:66 (15:23, 24:13, 18:9, 21:21) u prvom kolu grupe B na košarkaškom turnir na Olimpijskim igrama u Parizu.

Najefikasniji u redovima Francuske su bili Viktor Vembanjama i Nikola Batuma sa po 19 poena. Sa druge strane su se istakli Kristijano Felisio i Leo Meindl sa po 14 poena.

Brazilci su nešto bolje otvorili utakmicu, pre svega zbog odličnog šuta za tri poena. Delovalo je da su izabranici Vensana Kolea pod određenim pritiskom, te im nije puno toga polazilo za rukom. Nakon 10 minuta igre, Brazil je imao osam poena prednosti.

 

 

Međuti, južnoamerička selekcija je u potpunosti stala u napadu u drugoj četvrtini. Serija poena "trikolora" je ispotila dvocifreno vođstvo koje je Brazil imao, a Francuska je do odlaska na poluvreme uspela i da preokrene i povede sa tri poena razlike.

Ekipa Aleksandra Petrovića nije uspela da iskoristi "prazan hod" Francuza u trećoj deonici. Brazil je bio potpuno neutralisan u napadu zahvaljujući izuzetnoj odbrani domaćina Igara. Vremenom je Francuska pronašla ponovo ritam u napadu, te je i vrlo brzo otišla na dvocifrenu prednost. 

Brazil je uspeo da pripreti u poslednjih 10 minuta i priđe na samo četiri poena zaostatka, ali je usledila serija domaćin 7:0 i novo dvocifreno vođstvo. Francuska je bez većih problema privela utakmicu kraju i stigla do trijumfa.