Sve vesti sa LOI

Rukometaši Španije bolji od Slovenaca na startu OI: "Zmajčeki" prokockali vođstvo sa poluvremena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2024 11:05
Španija pobedila Sloveniju na startu OI Tanjug/AP Photo/Aaron Favila
Španija pobedila Sloveniju na startu OI

Rukometna reprezentacija Španije pobedom je starovala Olimpijske igre u Parizu, pošto je u susretu prvog kola Grupe "A" savladača Sloveniju rezultatom 25:22 (8:11).

Prvo poluvreme proteklo je u izjednačenoj igri, uz nešto veću inicijativu Slovenaca, koji su pred odmor, serijom 3:0 stigli do vođstva od 11:8. Međutim, slika se promenila u nastavku. Španija je podigla stepen odbrane i uz pametna rešenja u napadu, stigla do preokreta.

Sredinom drugog poluvremena, Španija je krilima Aleša Gomeza, inače strelca sedam golova, došla do vođstva (17:16), da bi potom stekla i tri gola prednosti (20:17). Slovenci su se potom ponovo probudili i preko Deana Bombaca, izborili uzbudljivu zavšrnicu, ali nisu imali snage za nešto više.
 

 

 

Španija je čvrstom defanzivom odbila i poslednje nade komšija da dođu do preokreta i na kraju je zasluženo pobedila.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je pomenuti Gomez sa sedam golova. Daniel Dušebajev postigao je pet, dok je Daniel Ferandes dodao 4. U ekipi Slovenije Bombac je postigao pet golova, a Tilen Kodrin pratio ga je u stopu sa četiri,

U grupi A, osim pomenutih selekcija, nalaze se i Hrvatska, Nemačka, Japan i Švedska, a plasman u narednu fazu takmičenja izboriče četiri najbolje plasirane reprezentacije. 

 

Standings provided by Sofascore